Iklan Nuffnang

Ahad, 15 Februari 2015

Modern 'Edutainment' Toys for Kid : Kinetic Sand and Ebook

alriana5604@gmail.com - AL The One

Assalamualaikum,

Yo friends !

U all tahu tak, apa ‘modern education toys’ yang sesuai untuk anak2 hampir mencecah umur pra sekolah?
Iaitu untuk anak2 umur dalam lingkungan 4-5-6 tahun lah.

Mesti u all tahu punya, kan? Banyak terdapat pilihan di pasaran, asalkan ada duit jer bolehlah beli, kan?


Ok, let we talk about mine.

Saya telah membeli 2 jenis permainan moden untuk bantuan pendidikan kanak-kanak usia pra sekolah iaitu Kinetic Sand dan Edutainment Ebook (Arabic & English Learning).

Saya membeli 2 produk ini untuk Zarif, anak saya yang baru nak masuk umur 4 tahun.

Berikut adalah penerangan mengenai produk2 tersebut :

1.Kinetic Sand

Produk ini adalah sejenis pasir yang dicampurkan dengan bahan lain dengan ramuan berdasarkan hukum sains.Ajaibnya, kinetic sand tidak seperti pasir biasa yang berterabur dan mudah tumpah.Kinetic sand ialah pasir yang boleh dibentuk dan tidak hancur berkecai.Dengan acuan khas, amat mudah untuk kanak-kanak berimaginasi dan membentuk apa saja yang terlintas dalam fikiran mereka tanpa risau pasir berterabur dan berkecai/hancur.Ini amat menyeronokkan kanak-kanak dan ia merangsang minda kanak-kanak menjadi kreatif dengan bermain kinetic sand.




Anda boleh buka di Youtube untuk dapatkan gambaran menarik bervideo, sila taipkan ‘Kinetic Sand’ di Youtube.

2. Edutainment Ebook (Arabic & English Learning).

Produk ini lebih kepada akademik.Ia merupakan suatu bahan ‘edutainment’ (education + entertainment) atau ‘pendidikan/pembelajaran dicampurkan sekali dengan hiburan bagi tujuan kanak-kanak minat/suka belajar.Ia merangkumi banyak perkara asas untuk dipelajari kanak-kanak.


Di antaranya ialah ‘Learning with voices’(ada suara dan sebutan) untuk :-

a.Letters & Words
b.Vehicles
c.Fruits & Vegetables
d.Animals
e.Color & Shape
f.Articles For Daily
g.Learn Ablution (Belajar Ambil Wudhu)
h.Learn Prayer Steps (Belajar Cara Bersolat)
i.Learn Quran & Doa
j.Entertainment & Sport
k.Children Playground
l.Mathematics & Quantity
m.Zoo
n.Count & Calculate
o.Learning the Shapes Learing Drawing
p.Look The Pictures & Tell Story.



Kedua-dua produk ini amat2 lah berbaloi sekiranya kita dapat memilikinya dan memberikan atau pun menghadiahkan kepada anak2 kita.Harganya tidaklah semahal mana pun.Tak sampai mencecah ratusan Ringgit pun.

Paling tidak kita berusaha untuk perkembangan pembelajaran asas anak2 kita.Maklumlah sekarang sudah zaman millennium dan zaman moden.Kita pun perlulah mendidik anak dengan cara moden dan menggunakan alatan/permainan dan pembelajaran gaya moden.

Betul tak ?

Kalau mahu membeli produk2 ini, silalah jangan malu2, untuk klik di sini :

Kinetic Sand

Edutainment Ebook (Arabic & English Learning)

Berusahalah memberikan sesuatu yang terbaik untuk anak2 kita.

Selebihnya, selepas kita berusaha, kita berserahlah kepada yang Maha Kuasa untuk menjadikan anak kita sebagai seorang yang cerdik/pintar.


‘Do our best and God will do the rest’.

OK.Bye.

Tiada ulasan: